Menu Close

Obavijest za brucoše – Preuzimanje elektroničkih identiteta studenata (EduID)

eduid

Pozivaju se brucoši, da izvrše preuzimanje elektroničkog identiteta studenata Sveučilišta u Mostaru. S tim identitetom studenti se prijavljuju u Studomat te u sustav za e-učenje SUMARUM. Elektronički identiteti mogu se preuzeti sa sljedeće stranice. Možete pogledati kratke upute za preuzimanje identiteta.

Nakon preuzimanja identiteta potrebno je u roku 24 sata obaviti učitavanje fotografije u Vaš eduID profil (korisnici moraju promijeniti zaporku).To se radi tako da se prijavite sa svojim eduID korisničkim podacima u svoj eduID profil, kliknete na “Učitaj sliku” i učitate pripremljenu portretnu fotografiju. Fotografija je bitna zbog izdavanja iskaznice. Upute za učitavanje fotografije nalaze se na sljedećoj poveznici: https://issi.sum.ba/dodavanje-fotografije/.

Nakon učitavanja fotografije potrebno je da preuzmu i svoju službenu fakultetsku e-mail adresu. Trebaju se prijaviti s korisničkim podacima elektroničkog identiteta u EduID profil i kliknuti na Preuzimanje GSuite @sum.ba email-a. Postupak preuzimanja ukratko je opisan u uputama za preuzimanje e-mail adresa.

Nakon preuzimanja e-mail adrese, mole se brucoši da se prijave u Studomat te pod karticom Osobni podaci, na dijelu Kontakt podaci, za e-mail upišu službenu adresu. Sumarum će se u kraćem vremenskom roku sinkronizirati sa Studomatom i prenijeti tu adresu u Sumarum.

Za sva pitanja i poteškoće možete se obratiti SUMIT koordinatoru za Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru na mail;  mario.prskalo@mef.sum.ba