Menu Close

Obavijest

skb_knjiznica

Obavještavamo studente Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru da za svoje potrebe mogu koristiti usluge i prostoriju Medicinske knjižnice Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Medicinska knjižnica SKB Mostar nalazi se u produženom lokalitetu Službe za medicinsku opskrbu (bolničke ljekarne), prema novom objektu Klinike za onkologiju, u sklopu kojeg se nalazi i Centar za medicinu spavanja Klinike ORL i MFK.

Osmišljena je s naglaskom da bude centar za upravljanje izvorima znanja neophodnih za potpomaganje kliničke prakse i unapređivanje kvalitete usluga liječenja pacijenata u bolnici te znanstvene i istraživačke aktivnosti. Knjižnica je otvorena za sve djelatnike SKB Mostar, liječničko, znanstveno-nastavno, sestrinsko te ostalo zdravstveno, medicinsko i nemedicinsko osoblje kao i za studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, stažiste i specijalizante. Osigurava efektivni i integrirani pristup znanstvenim resursima sa svrhom ostvarivanja zadaća koje su potpora stručnom, razvojnom i znanstveno-istraživačkom radu ustanove i osposobljavanje korisnika za korištenje raspoloživih informacijskih izvora.

Pored toga Medicinska knjižnica SKB-a je mjesto okupljanja ljudi i razmjene znanja, sa svijetlim i prostranim prostorom u mirnom okruženju, ugodnim za boravak i motivirajući za pripremu raznih radionica i učenje.

Trenutni sveukupni knjižnični fond sadrži 808 knjiga, širok opus znanstvenih radova (2020 primjeraka) na hrvatskom jeziku u digitalnoj arhivi knjižnice, distribuiranje 30 različitih medicinskih časopisa te pristup pretraživačima raznih medicinskih baza podataka, koji su Vam na raspolaganju svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 sati.