Menu Close

S I M P O Z I J ˝Antibiotska rezistencija i neracionalna primjena antibiotika˝

Povodom sve prisutnije problematike bakterijske rezistencije na antibiotike i njihove neracionalne primjene te ulaganju intezivnih napora u njezinu rješavanju na svjetskoj razini, BoHeMSA LC Mostar (Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – Lokalni komitet Mostar) u suradnji sa Medicinskim fakultetom Mostar i SKB Mostar organizira Simpozij posvećen ovoj tematici. Simpozij će se održati u petak, 6. travnja, u Velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta.
Predavanja su osmišljena tako da se iz različitih aspekata pristupi ovom problemu pa su tako predavači stručnjaci iz različitih područja medicine i zdravstava i to: infektologije, farmakologije, mikrobiologije, gastroenterologije, obiteljske medicine i farmacije. Ovaj znanstveni skup je namijenjen prvenstveno liječnicima, pogotovo onima iz područja primarne zdravstvene zaštite, ali i sekundarcima i svima onima koji su često u prilici propisivati antibiotike na recept ili ih pak pisati na temperaturne liste. Naravno, i više nego dobrodošli su i studenti koji će se vrlo brzo naći u ulogama gdje će biti u mogućnosti propisivati ili primjenjivati ovu delikatnu skupinu lijekova.
Događaj organiziramo u partnerstvu sa Državnim uredom WHO-a za BiH te u suradnji sa Medicinskim fakultetom Rijeka i KBC Rijeka, koji su nam uručili najnovije izdanje knjižica “Smjernice bolničke primjene antimikrobnih lijekova˝ (4. izdanje, 2015/2016), a koje će prisutni moći uzeti sa sobom.
Sudjelovanje na skupu će se bodovati od strane Liječničke/Ljekarske komore HNŽ/K.