Menu Close

Filmski petak: ˝Nevolje s antibioticima˝

Filmski petak: ˝Nevolje s antibioticima˝ – u povodu Svjetskog tjedna podizanja svijesti o antibioticima (13.-19. studeni 2017.)

Povodom globalne kampanje “World Antibiotics Awareness Week” (Svjetski tjedan podizanja svijesti o antibioticima), a koju vodi WHO (World Health Organization) u periodu 13.-19. studenog 2017., organiziramo za Vas projekciju kratkog, edukativnog, ali vrlo zanimljivog filma “The Trouble With Antibiotics”.

http://www.who.int/campaigns/world-antibiotic-awareness-week/2017/launch-event/en/

Naime, naglasak kampanje je ponajviše na sve većem problemu neodgovornog korištenja antibiotika, kako u ljudi tako i u životinja, te bakterijske rezistencije koja je izravna posljedica takvog ponašanja i zbog kojeg infekcije danas odnose sve više života u svijetu. Mi iz Udruženja studenata medicine Medicinskog fakukteta Sveučilišta u Mostaru (BoHeMSA LC Mostar) smatrali smo da upravo i mi kao studenti i budući zdravstevni radnici nosimo dio odgovornosti te da trebamo ući malo dublje u ovu tematiku.

Ideja je da kroz gledanje ovog filma, koji iznosi najmodernija zapažanja u vezi ove problematike kroz zanimljivu priču, probudimo svijest kod studenata ne samo medicine, nego i farmacije, zdravstvenih studija pa i drugih srodnih smjerova, koje sve pozivamo na ovaj događaj. U ležernoj atmosferi gledanja filma, kroz par zaključnih riječi nakon projekcije, na jednostavan bi i efektivan  način obilježili ovaj tjedan od velike važnosti, jer svi smo mi dio kolektiva koji može donijeti promjene! 

Dakle, petak 17. 11. u 16.30h rezervirajte za naše i Vaše “malo edukativno kino”. Projekcija će se održati u predavaonici br. 1 Medicinskog fakulteta. Očekujemo vas!  (U slučaju većeg odaziva projekcija će biti održana u Velikom amfiteatru.)