Menu Close

9. Hrvatski Cochrane simpozij na temu oralnog zdravlja u svjetlu javnoga zdravstva i dentalne medicine utemeljene na dokazima

Poštovani kolege i prijatelji Hrvatskog Cochranea,

9. Hrvatski Cochrane simpozij na temu oralnog zdravlja u svjetlu javnoga zdravstva i dentalne medicine utemeljene na dokazima održat će se 9. i 10. lipnja 2017. na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Cilj je simpozija predstaviti relevantne Cochraneove dokaze iz područja dentalne medicine, raspraviti važne kliničke spoznaje u svjetlu javnoga zdravstva, te objasniti put od kliničkih pokusa preko sustavnih pregleda sve do izrade smjernica.

Povrh kliničke važnosti bit će istaknute ključne metodološke značajke nužne za razumijevanje rezultata, interpretaciju i primjenu Cochraneovih dokaza u kontekstu dosadašnjih spoznaja i kliničke značajnosti, a sve s ciljem donošenja jasnih i nedvosmislenih, pouzdanih, klinički fokusiranih odgovora prilikom odlučivanja o najboljoj mogućoj skrbi za pacijenta u svakodnevnoj kliničkoj praksi. 

Predavanja i radionice vodit će urednice Cochraneove skupine za oralno zdravlje (Cochrane Oral Health Group, http://oralhealth.cochrane.org) iz Manchestera, kolege sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te suradnici i članovi Hrvatskoga Cochranea iz Bosne i Hercegovine i sa Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Kotizacija za simpozij iznosi 500, 00 kn. 

Za studente poslijediplomskih studija kotizacija je 250, 00 kn. 

Studentima dodiplomskih studija sudjelovanje na simpoziju besplatno je.

Prijave: http://croatia.cochrane.org/hr/registracija-za-crocos 

Skup vrednuju:

Hrvatska komora dentalne medicine – 9 bodova

Hrvatska liječnička komora – 10 bodova (aktivni sudionici) / 8 bodova (pasivni sudionici)

Detaljan program i upute za slanje poster prezentacija: http://croatia.cochrane.org/hr/news/9-crocos

Za sve ostale informacije, slobodno nam se obratite mailom cochrane_croatia@mefst.hr ili na broj telefona 021/557923.

S poštovanjem,

Hrvatski Cochrane.