Natječaji

 • Obavijest o prijavi na Hubert H. Humphrey Fellowship program SAD veleposlanstva. Natječaj je otvoren do 18.6.2018. Više info ovdje.

 • Obavijest o Ljetnoj Školi MemBiophysics 2018, “Utjecaj lipida na zdravlje, bolesti i terapiju” koja će se održati od 25 do 29.06.2018.god u FFUP/ICBAS compleksu Oporto, Portugal (Poster možete vidjeti ovdje). Druga faza registracije je otvorena a potvrđeni predavači su:
  Dr. Sven Jakobtorweihen – Hamburg University of Technology (Njemačka)

  Dr. Juan Giner-Casares – University of Cordoba (Španjolska)

  Prof. Amália Jurado – University of Coimbra (Portugal)

  Prof. Nuno Santos – University of Lisboa (Portugal)

  Prof. Ana Coutinho – University of Lisboa (Portugal)


 • Obavijest o produženom natječaju za mobilnost studenata za zimski semestar 2018./2019. za Claude Bernard Lyon1 University, Lyion, Francuska i više informacija o samom Sveučilištu se može pronaći na sljedećem linku https://www.univ-lyon1.fr/en/home-759942.kjsp?RH=WWW-FR.

  Za naše Sveučilište su odobrene 4 stipendije, a zainteresirani kandidati trebaju biti najmanje 2. godina preddiplomskog studija i mogu se prijaviti na kolegije u privitku koji su ponuđeni na engleskom ili francuskom jeziku.

  Natječaj je otvoren do 30.5.2018., a zainteresirani kandidati trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju na email adresu rektorat-ms@sum.ba:

  1. Aplikacijski obrazac

  2. CV 

  3. Motivacijsko pismo

  4. Prijepis ocjena

  5. Potvrda o znanju jezika (engleski i/ili francuski min. B2)

  6. Ugovor o učenju (min. 20 ECTS i potpisan od strane ECTS koordinatora na ustrojbenoj jedinici) 

  Također je potrebno naglasiti da će studenti nakon sveučilišne nominacije imati Skype intervju s kolegama na Sveučilištu u Lyonu nakon kojeg će dobiti konačnu odluku o mogućoj mobilnosti.

  U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih za ovaj natječaj na raspolaganju stoje Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, kao i kolege iz Lyona Mr. Pascal Dupeux: pascal.dupeux@univ-lyon1.fr – za sva pedagoška i pitanja oko izbora kolegija te Ms Dana-Maria DAIA: dana-maria.daia@univ-lyon1.fr – za pitanja administrativne procedure.


 • Obavijest o otvorenom natječaju the Queen Jadwiga Fund za financijsku potporu studentima doktorskih studija i akademskom osoblju za akademsku 2018./2019.

  Više informacija o samoj fondaciji i načinu prijave možete pronaći ovdje: dokument1 , dokument2  i dokument3 .
 • Obavijest o otvorenom natječaju za prijavu na međunarodnu ljetnu školu Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Rijeci koja će se održati od 2. do 17.7. 2018. Prijave se primaju do 4.6.2018., a više informacija se može pronaći na linku https://www.efri.uniri.hr/en/summer_school/9

 • Obavještavamo Vas da je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti objavilo Natječaj za financiranje/sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2018. godini, kako bi se svi zainteresirani kandidati koji ispunjavaju uvjete mogli prijaviti. Link za natječaj dajemo u nastavku:

  http://www.fmon.gov.ba/Konkurs/Index/87

  Rok za prijavu je 18. svibnja 2018. Natječaj možete vidjeti ovdje.


 • Obavještavamo vas da će i ove godine Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije održati desetu po redu Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika od 8. do 28. srpnja 2018.
  Program je koncipiran za studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija bez obzira na smjer, koji bi htjeli usavršiti znanje njemačkog jezika. Nastava se odvija svakim radnim danom, sveukupno 60 sati nastave jezika, te učenje u tandemu sa austrijskim polaznikom (polaznici su i smješteni u dvokrevetnoj sobi s austrijskim polaznikom). Polaznici su podjeljeni u grupe shodno razini znanja njemačkog jezika, a nastavnici su profesori sa austrijskih sveučilišta. Program se sastoji i od organiziranih terenskih nastava, radionica te izleta i filmskih večeri. Na kraju ljetne škole polaznici polažu ispit i dobivaju potvrdu o položenom ispitu. Ove godine omogućena je i prijava studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
  Troškove ljetne škole: smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškovi održavanja nastave, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK). Polaznici su obvezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu školu te uplatiti pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 1.800,00 kn uz mogućnost plaćanja u dvije rate.
  Više informacija možete pronaći na sljedećim stranicama:
  https://fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/programi_cjelozivotnog_obrazovanja/ljetna_skola_hrvatskog_i_njemackog_jezika
  https://fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/programi_cjelozivotnog_obrazovanja/obavijesti?@=2eh0d#news_99825
 • Natječaj i prijavnicu možete preuzeti ovdje : doc1  i doc2  .

 


 • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otvara Program dvodnevne znanstvene konferencije „Bosanskohercegovacke znanstvenice i njihov istrazivacki rad“.Konferencija će biti otvorena u petak, 13.04.2018. godine u 9.30 sati u Kongresnoj dvorani hotela „Mostar“ u Mostaru. Sve detalje možete vidjeti : dokument1dokument2dokument3 dokument4.


 • Obavijest o studentskim stipendijama Vlade Slovačke za sva tri studijska ciklusa visokog obrazovanja. Za studente prvog i drugog ciklusa dodjeljuju se stipendije od 280,00 eura mjesečno a za studente trećeg ciklusa 330,00 eura mjesečno. Detaljne informacije se mogu pronaći na web stranici www.vladnestipendia.sk, gdje se može pronaći priručnik za podnosioce aplikacija za stipendije Vlade Slovačke Republike sa svim aktuelnim informacijama. Svaki korisnik ima i podršku na email adresi helpdesk@studyabroad.sk i putem tel.broja +42 1 907 55 10 404. Krajnji rok za dostavu elektronske dokumentacije aplikanata s kompletnim materijalima je 30.05.2018.godine.

 • Obavijest o otvorenom natječaja za studentsku mobilnost za Sveučilište u Valenciji za akademsku godinu 2018./2019 . Odobrene su dvije stipendije za studente preddiplomskih studija pa ljubazno molimo sve zainteresirane kandidate da do 7.5.2018. dostave sljedeću dokumentaciju na email rektorat-ms@sum.ba :

  1. CV (ovdje)

  2. Aplikacijski obrazac (ovdje)

  3. Motivacijsko pismo (na engleskom jeziku)

  4. Kopiju putovnice

  5. Prijepis ocjena (na engleskom jeziku)

  Također molimo zainteresirane studente da na svom Fakultetu u međuvremenu dogovore s odgovornom osobom (ECTS koordinator, prodekan za nastavu ili međunarodnu suradnju) kako najbolje sastaviti ugovor o učenju te uspostave kontakt s odgovarajućim fakultetom ili odijelom na Sveučilištu u Valenciji.

  Više informacija o ponuđenim kolegijima na Sveučilištu u Valenciji može se pronaći na sljedećem linku http://go.uv.es/nE3o8e3. Također, kolege iz Valencije su naglasila da se preporuča početno znanje španjolskog jezika pa se studentima preporuča ukoliko budu nominirani za ovo Sveučilište da svakako pohađaju satove španjolskog jezika prije odlaska u Valenciju.

  Nominirani studenti će biti u obvezi imati zdravstveno osiguranje tijekom boravka na razmjeni o čemu se može više informacija pronaći na sljedećem linku http://go.uv.es/y1lp5C0.


 • Obavijest o ljetnoj školi poljskog jezika i kulture 2018. Rok prijave jeste do 14.04.2018. Više informacija možete vidjeti ovdje.

 • Obavijest o raspisivanju javnog poziva Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i nauke u 2018 godini. 

  U Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu odobrena su sredstva za finansiranje/sufinansiranje:

  • programa i projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja,
  • programa i projekata iz oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, i
  • programa i projekata iz oblasti nauke od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine
  Više detalja na linku web stranice FMON-a :

 • Obavijest o 17-oj internacionalnoj konferenciji THE TEACHER OF THE FUTURE . Pozivamo Vas da sudjelujete na konferenciji koja će se održati 24-27.2018 u hotelu Slovenska Plaza – Budva, Crna Gora. Više informacija možete pronaći u dokument 1 , dokument 2, dokument 3 i dokument 4.


 • Obavijest o mogućnosti dobivanja jedne stipendije za polaznike ljetne škole Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati u Zagrebu u razdoblju od 30.6. do 27.7.2018.  Više informacija o procesu prijave kao i o samoj školi može se pronaći u dokument 1 i dokument 2.

 • Obavijest o natječaju Sveučilišta u Grazu za prijave za mobilnost nastavnog ili nenastavnog osoblja Sveučilišta u Mostaru i to 2 stipendije (5 radnih dana + 2 dana za putovanje), koje bi se trebale realizirati do konca srpnja 2018.

  Zainteresirani kandidati su u obvezi pronaći željni fakultet ili odjel u Grazu na kojem želi održati nastavu (minimalno 8 sati) ili pak dobiti trening, kako bi s njihove strane mogli dobiti potvrdu da su prihvaćeni na isti.

  Više infromacija o samom Sveučilištu možete pronaći na sljedećem linku https://international.uni-graz.at/en/ , a zainteresirani za ovaj natječaj trebaju do 3.4.2018. na email adresu rektorat-ms@sum.ba dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  1. skeniranu putovnicu

  2. popunjen i potpisan prijavni obrazac (ovdje)

  3. motivacijsko pismo

  4. CV  ( ovdje )

  5. potvrdu o znanju engleskog jezika

  6. pozivno pismo

  7. potpisan ugovor o mobilnosti ( ovdje ) i ( ovdje )


 • Obavijest o natječaju za Sveučilište u Vigu za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru ukupno 5 stipendija i to 4 za nastavno i 1 za nenastavno. Sve stipendije bi se trebale realizirati u razdoblju od 16. do 27.4.2018. (5 radnih dana + 2 dana za putovanje).

  Zainteresirano nastavno osoblje je u obvezi pronaći željni fakultet ili odjel u Vigu na kojem želi obaviti nastavu (minimalno 8 sati) te s njihove strane dobiti potvrdu da su prihvaćeni kako bi mogli dobiti potpisan ugovor o mobilnosti. Kontakti koordinatora u Vigu mogu se pronaći na sljedećem linku http://www.uvigo.gal/uvigo_en/administracion/ori/responsables.html

  Kandidati zainteresirani za trening odnosno nenastavno osoblje bi trebale biti osobe za međunarodnu suradnju odnosno osobe koje se bave mobilnošću ili ostalim uslugama vezanim za ova pitanja.

  Ljubazno molimo sve zainteresirane da do 3.4.2018. dostave sljedeću dokumentaciju:

  1. skeniranu putovnicu

  2. popunjen i potpisan prijavni obrazac ( ovdje )

  3. motivacijsko pismo

  4. CV  ( ovdje )

  5. potvrdu o znanju engleskog jezika

  6. pozivno pismo

  7. potpisan ugovor o mobilnosti ( ovdje ) i ( ovdje )


 • Obavijest o natječaju najboljih pjesničkih radova mladih pjesnika do navršenih 25 godina starosti. Više informacija možete vidjeti ovdje.

 • Obavijest za studente i nastavno osoblje o međunarodnoj studenskoj konferenciji Sveučilišta u Prištini (Republika Kosovo) koja će se održati od 18.06.2018-22.06.2018. a tema će biti “Obrazovanje za poduzetništvo u 21 st”.
  Prijaviti se možete na link  https://www.upisc.net/application-form   
  Rok prijave je do 15.04.2018 godine.


 • Obavijest za sve zainteresirane studente, nastavnike, istraživače, ali i nenastavno osoblje da u ponedjeljak 26.03. 2018.godine, u 11:00 sati u prostorijama amfiteatra ‘Sokrat’ Filozofskog fakulteta, Matice hrvatske b.b., organizira Info dan na temu: Mobilnost Sveučilišta u Mostaru – INFO DAN’. Razlog okupljanja biti će upoznavanje zainteresiranih s programima mobilnosti:  ERASMUS + i CEEPUS. Nazočnima će se uz prorektoricu za međunarodnu suradnju prof. Sanju Bijakšić obratiti voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Inja Stojkić, voditeljica Centra za projekte prof. Mirjana Miličević i koordinator za međunarodnu razmjenu studentskog zbora David Kordić. Nazočni će imati priliku i izravno čuti iskustva naših studenata koji su bili u razmjeni.

 • Obavijest da se rok za primanje prijava za natječaj za Sveučilište u Granadi, Španjolska produžuje do 26.3.2018. i to za ukupno 8 stipendija odnosno 4 za odražavanje nastave i 4 za trening. Trajanje mobilnosti je tjedan dana odnosno 5 radnih i 2 dana za putovanje. Korištenje stipendija je ograničeno rokom tako da kandidati zainteresirani za održavanje nastave trebaju iste iskoristiti do 6.6.2018. dok je rok za trening stipendije 20.7.2018. Pošto će se trening za osoblje održati u 5 mjesecu od 7.-11.5.2018. o čemu se više informacija može pronaći na sljedećem linku http://internacional.ugr.es/pages/perfiles/pas/staff-training-week/stw2018may/draftprogrammestw711may2018 , molimo zainteresirane kandidate da naglase ukoliko sa prijavljuju za isti.

Zainteresirani kandidati trebaju biti stalni uposlenici Sveučilišta i poželjno je da u međuvremenu stupe u kontakt sa željenom sastavnicom na gostujućoj instituciji kako bi dobili potvrdu za moguću mobilnost. Potrebna dokumentacija se dostavlja isključivo putem emaila na adresu rektorat-ms@sum.ba kako slijedi:

dokument br.1 , dokument br.2 , dokument br.3 i dokument br.4 . • Obavijest o natječaju za mobilnost studenta za Sveučilište primijenjenih znanosti u Nysi, Poljska za zimski semestar 2018./2019. Više informacija o samom Sveučilištu i studijskim programima na koje se studenti mogu prijaviti za mobilnost može se pronaći na sljedećem linku http://www.pwsz.nysa.pl/index.php?p=25. Ljubazno molimo zainteresirane kandidate da do12.3.2018.dostave na email adresu rektorat-ms@sum.ba  sljedeću dokumentaciju:
 1. Aplikacijski obrazac (možete preuzeti ovdje)
 2. Motivacijsko pismo (Engleski jezik)
 3. CV (možete preuzeti ovdje)
 4. Prijepis ocjena
 5. Potvrda o znanju engleskog jezika (potvrda može biti izdana na ustrojbenoj jedinci)
 6. Ugovor o učenju (potpisan od strane ECTS koordinatora – možete preuzeti ovdje)

Za sva pitanja ili nejasnoće vezano za ovaj natječaj Ured za međunarodnu suradnju stoji na raspolaganju.


 • Obavijest o  prvoj akciji projekta iniciranog od Gospodarske/Privredne Komore Grada Mostara.  Naša želja je da svi zajedno učinimo nešto za ovaj Grad i potaknemo reakcije onih koji u svojim rukama imaju moć riješavanja pitanja smeća u Mostaru. Pravo vrijeme je da pomjenimo način razmišljanja, počevši prvo od sebe, svojih djelatnika, suradnika i obitelji i dana – 8.ožujka -imamo svi tu priliku! Zato, dođite i pozovite Vaše djelatnike, članove obitelji i suradnike kako bi zajedno vratili prirodi i okruženju onaj pravi izgled što i zaslužuje. Ukoliko želite da nam se pridružite u akciji čišćenja, Molimo Vas da  nam javite!

 • Obavijest o stipendiji korejske vlade o čemu se više informacija možete naći na linkovima: link1 ,   link2   i   link3.                 Rok prijave jest do 23.03.2018.

 • Obavijest o pozivu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti  za apliciranje za stipendije fondacije “THE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST” za akademsku 2018/2019. godinu. Više informacija možete dobiti na njihovoj web stranici :

http://fmon.gov.ba/Konkurs/Index/71

Rok prijave jeste do 01.03.201


 • Obavijest o otvorenom natječaju za mobilnost studenta za Sveučilište u Poitersu, Francuska za zimski semestar 2018./2019. Studenti se prijavljuju izravno putem linka http://www.univ-poitiers.fr/mic/, a rok za prijave je do 16.04.2018.

Studenti svih studijskih ciklusa (preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija) se mogu prijaviti na sljedeća studijska područja:

0311          Economy,

231/232    Languages,

04               Business administration and Law,

05               Natural Sciences, Mathematics and Statistics,

06               ICT

Više informacija se može pronaći na web stranici Sveučilišta u Poitiersu putem navedenog linka.


 • Obavijest o otvorenom natječaju za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru za Sveučilište u Granadi, Španjolska. Za naše Sveučilište je odobreno  ukupno 10 stipendija i to 5 za održavanje nastave i 5 stipendija za trening (trajanje mobilnosti je tjedana dana odnosno 5 radnih i 2 dana za putovanje). Korištenje stipendija je ograničeno rokom tako da kandidati zainteresirani za održavanje nastave trebaju iste iskoristiti do 6.6.2018. dok je rok za trening stipendije 20.7.2018. 

Zainteresirani kandidati trebaju biti stalni uposlenici Sveučilišta i poželjno je da u međuvremenu stupe u kontakt sa željenom sastavnicom na gostujućoj instituciji kako bi dobili potvrdu za moguću mobilnost. Natječaj je otvoren do 26.2.2018., a potrebna  dokumentacija se dostavlja isključivo putem emaila na adresu rektorat-ms@sum.ba kako slijedi:

 1.    motivacijsko pismo (engleski jezik),
 2. CV (europass – privitak),
 3. prijavni obrazac (privitak),
 4. potvrdu o znanju Engleskog jezika,
 5.    pozivno pismo (ukoliko je prihvatljivo) i
 6.    popunjen i potpisan ugovor o mobilnosti (privitak). 

Više informacija u možete vidjeti ovdje: link1 , link2 , link3 i link4.


 • Obavijest o otvorenom natječaju kineskog veleposlanstva o mogućnosti stipendiranja 1 kandidata sa Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2018./2019. Natječaj se odnosi na studente, na one koji su već stekli diplome preddiplomskog, diplomskog ili doktorskog studija, kao i na nastavno  osoblje.

Potrebnu dokumentaciju jeste

–          za studenta: CV, motivacijsko (engleski jezik), prijepis ocjena i potvrda o znaju engleskog jezika

–          za osoblje: CV,  motivacijsko (engleski jezik) i potvrda o znanju engleskog jezika

Više o natječaju možete vidjeti  link1link2

Rok prijave jest do 21.02.2018.


Rok je do 16.2.2018.


 • Obavještavamo Vas  o programu za stipendiranje mladih istraživača 2018 – Coimbra Group. Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Rok je do 16.03.2018.


Rok prijave je do 26.03.2018.


Rok prijave je 21.02.2018.